Burgery polecane dla wielbicieli grillowanego mięsa

Burgery z mięsem to świetny pomysł na syty i bardzo smaczny posiłek. Szczególnie dobre są burgery z grillowanym mięsem wołowym, wieprzowym lub drobiowym. Prawdziwym hitem są jednak amerykańskie burgery z sezonową wołowiną.

 

Pyszny burger – grzechu wart!

Soczyste warzywa, ciągnący się ser, starannie wysmażone mięso – któż z nas nie lubi czasem spróbować dobrego burgera? To dość proste, a zarazem naprawdę pyszne danie, potrafi zaspokoić nawet największy głód. Prostota jest jego jedną z największych zalet, bo dzięki niej przygotowanie burgera nie przysparza kłopotu i nie zajmuje dużo czasu. Myliłby się jednak ten, kto by pomyślał, że każdy burger smakuje podobnie, a te przygotowane w warunkach domowych są tak samo pyszne, jak wykonane w lokalach gastronomicznych specjalizujących się w dostarczaniu najlepszych burgerów. W naszej pizzerii Big Adriano na warszawskim Ursusie serwujemy amerykańskie burgery z sezonowaną wołowiną, odznaczające się wyjątkowym smakiem, a także burgery wieprzowe i z kurczakiem. Nie tylko pizza jest naszym kulinarnym „konikiem”.

 

Dobre mięso z grilla to podstawa pysznego burgera!

W czym zatem tkwi tajemnica ich unikatowego smaku? Po pierwsze, mięso do naszych niektórych burgerów grillujemy, by było jeszcze bardziej chrupiące i soczyste. Mięsa i innych dodatków w postaci sera oraz warzyw jest naprawdę dużo – amerykański burger musi być obfity podobnie jak amerykańska pizza! Po drugie, niezależnie od tego, jakie mięso dodajemy do burgerów, zawsze jest ono najwyższej jakości. Naszą specjalnością są burgery z sezonowaną wołowiną, dzięki czemu będziesz mieć pewność, że otrzymasz 100 procent smacznej wołowiny. Sezonowana wołowina odznacza się bowiem świetną jakością oraz bardzo dużą wartością odżywczą. Jednocześnie jest to mięso o niskiej zawartości tłuszczu i wysokiej łatwo przyswajalnego białka. Świetnie nadaje się do przygotowywania na grillu. To wyjątkowa okazja, bo nie każda burgerownia używa tak wysokogatunkowego mięsa.